pict1164.jpg

ORIASEMATOIMINTAA vuodesta 2001

Kivisaaren Oriasema sijaitsee Kouvolan Löytyssä n. 20 km. Kouvolan keskustasta etelään hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tilalla on kasvatettu ja valmennettu hevosia 80-luvulta lähtien.

Vuonna 2000 valmistui Oriasema- ja pihattorakennus, jossa oriasematoiminta käynnistyi vuonna 2001 kahden oriin, Super Somolli ja A.T. Vinski voimin. Valmenustoiminta loppui ja keskityimme ainoastaan varsojen kasvatukseen. Kaikki omat varsat myydään 1v. ikäisinä.

Yhteistyö Kemppitallin kanssa alkoi vuonna 2002, jonka jälkeen oriasemalla on astutuskautena ollut 3-4 oritta joista 2-3 Kempin oreja. Kemppitallin lopetettua toimintansa Suomessa, yhteistyö jatkuu Martti Ala-Seppälän MAS Breedingin kanssa. Tuorespermaa on saatavilla lähes kaikista suomessa käytössä olevista oreista, sillä hyvä sijainti ja yhteydet mahdollistaa siirtojen lähetykset ja vastaanoton lähes kaikkialle ympäri Suomen. Tarjolla on asiakkaillemme myös pakastespermaa laadukkaista tuontioreista.

Siitostammoille on täysihoitopaikkoja ja talveksi tarjoamme pihattopaikkoja kesällisille varsoille. Tilava pihattomme onkin saanut asiakkailtamme erittäin myönteisen vastaanoton.

Vuoden 2011 syksyllä valmistui uusi tallirakennus siitostammoille joka sisältää pihatto- ja tallipaikkoja n. 30 - 40:lle tammalle. Rakennus on varustettu uudenaikaisella tekniikalla mm. väkirehuruokinta automaatti, lantaimuri sekä valvontakamerat ja -valjaat varsoville tammoille.

Siittolaeläinlääkärinä Oriasemalla toimii Soile Pakkanen.

TERVETULOA

Kari Korte